ŞÜKRÜ ÜNAL DERNEK BAŞKANLIĞI

DERNEK BAŞKANI OLDUĞUNUZ SÜRE İÇİNDE GEDİKTEPE KÖYÜ İÇİN BAŞARILARINIZ NELERDİR ?

-Köy okulunun yapımına katkıda bulunduk.
-İlk önce cami önündeki arsa sahibinden hibe ile alındı caminin önüne bir gusülhane ve abdesthane yapıldı.
-Mezarlığın ortasından geçen Bozoğlak- Gediktepe yolu mezarlık dışına alındı bu yoldaki tarlalar hibe yoluyla sahibinden alındı mezarlık etrafı taş duvar ile örüldü.
-Köye içme suyu getirilerek evlere şebeke suyu bağlandı.
-Pingen Sorek ve Karsora arabalarının gitmesi için yollar yaptırıldı.

DERNEK BAŞKANI OLDUĞUNUZ SÜRE İÇİNDE KÖY İÇİN YAPAMADIKLARINIZ NELERDİR ?

-Köy içi yollarını arabaların zorlanmadan dolaşmasını sağlayamadık.
-Ağaçlandırma faaliyetlerini başlatamadık.
-Horovuyu köy-kop projesi altında ağaçlandırarak köye gelir getirmek istedik birkaç defa teşebbüse geçtik fakat gerçekleştiremedik.
-Atmı ve Pohluca gölün birlikte sulama suyu olarak kullanılması için müracaatta bulunduk projeler ve etütler yapıldı ihaleye çıkartıldı, fakat ihaleyi gerçekleştirecek müteahhit bulunamadığı için gerçekleştiremedik.
-Bozoğlak, Kardere, Hakbilr ve Gediktepe köyüne müşterek olarak getirilmesi düşünülen Akpahar suyu için protokoller yapıldı, bürokratlarla görüşüldü, projelendirildi ihaleye çıkarıldı fakat müteahhit bulunamadığı için gerçekleştirilmedi.
-Telefon ve elektriğin köye gelmesi için yazışmalar yapıldı etüt çalışmaları yapıldı gelecek için söz alındı. Fakat bizim yönetim zamanında gerçekleştirilemedi.
-Hacahpur, Dirik ve Pahar`ın gölleri için onarım çalışması yapılmadı.
-Köyün içinde sahipsiz arsalar ve pek halinde gelmiş viran evler için düşündüğümüz temizleme, ağaçlandırma ve park projemizi gerçekleştiremedik.

İSTANULDAKİ GEDİKTEPELİLER İÇİN YAPTIĞINIZ HİZMETLERİ ANLATIRMISINIZ ?

-Dernek başkanı olduktan sonra İstanbul`daki Gediktepe`liler için, neler yapabilirim benim bugüne kadar köyüme ilgi duymamamın nedenlerini kendime sordum ve tespit ettiklerimi yönetim kurulu arkadaşlarımla tatbik ederek ilk önce köyümün gençlerini kazandık sonra birlik ve beraberliği pekiştirdik.
-Örf ve adetlerimiz yaşatılması için yapmamız gerekenleri tespit ettik en önemlisi gençleri kazanmak için kır gezilerinde onlara yönelik spor faaliyetlerinde bulunduk.koşu,çuval yarışı,halat çekme vs. Gibi etkinlikler yaparak ödüller dağıttık. Kendilerine güven duygularını aşıladık. Gelecekte köyüne faydalı elemanlar olmasını sağladık. O günün çocukları, bugün köyümüzün ismini çeşitli yönetimlerde ve iş kollarında başarılı olmuş, köyümüzü şerefle yüceltmektedirler, aldıkları bayrağı yükseklere taşımış ve yeni arkadaşlar yetiştirerek bayrağı devretmeye hazırdırlar, paylaşmayı ve birbirlerine yardımcı olmayı öğrendiler bu bakımdan köyümüz gençleriyle ne kadar övünsek azdır.
-1976 yılında Gediktepe`nin Kardere ile su sorunu mevcuttu Kardereliler bize müracaat ederek kendi topraklarından çıkan Akpahar suyunun bizim topraklardan geçtikten sonra köylerini götürmek istediler, bizim müsaademizi istediler. Yönetim kurulu arkadaşlara bu sulama suyundan biz de istifade ederiz düşüncesiyle Kardere köyü başkanına bu suyu müşterek hatta diğer köylerinde istifade edebileceği bir proje haline getirelim teklifini götürdük. Olumlu karşılandı ve protokoller yapıldı bu vesile ile diğer sorunları da birlikte çözebileceğimiz Bozoğlak nahiye köyleri birliğini gayri resmi olarak 1976 yılında Orhan Bozdemir’in başkanlığında kurduk. Müşterek köy sorunları ve bu su için defalarca Ankara’ya ve Erzincan’a gidildi, mektuplar yazıldı.
-1976 yılındaki Bozoğlak nahiye birliği toplantıları Bozoğlak’ın lokalinde yapılmaktaydı. Kemah`ın sembolü olan turnuvayı o gün ilk defa ben telaffuz ettim her köyün bir takımı olsun turnuva yapalım dediğimde Bozoğlaklı gençler bana bazı köylerin takımları olduğunu ve maç yaptıklarını söylediler bunu geliştirelim birbirleriyle müsabaka yaptıralım neticede kupalar verelim dedim ve bu gençlerin teşebbüsü ile Bozoğlak köy lokalinde 7 köy başkanı toplandık bu turnuvanın temelini o gün attık. Benim başkanlığımda tam 4 defa tüzük çalışmalarında bulundum ayrıca turnuva üç defa yapılamayacak duruma geldiğinde tekrar yapılabilmesini sağladım. Tam 6 defa turnuva başkanlığı yaptım. Köyüm adına böyle bir turnuvanın kurucusu ve bir fiil yapımcısı olmamdan dolayı gurur duyduğumu ifade etmeden gedemeyeceğim.
-Benden evvel genç arkadaşlarımın katkılarıyla var olan Gediktepe spor kulübünü geliştirdik ve başkanlığını yaparak bu konuda da köyümün saygınlığının artmasını yönetim kurulu arkadaşlarla birlikte sağladık. Spor kulübünün oluşmasında kalıcı önlemler alarak katkıda bulunduk.
-İstanbul’daki Gediktepe`lileri bir arada tutabilmek için bir yerimiz olması gerekiyordu bunun için önce Ünal ailesine ait şişhanedeki binanın birinci katını ücretsiz olarak derneğe tahsis ettik, burada dernek toplantılarını burada yaptık. Daha sonra Kuledibi’nde kiraladığımız bir yeri lokal olarak kullandık ve artık köyümüze bir lokal yeri alınmasını yönetimle paylaştım ve benim başkanlığımdaki yönetime bu nasip oldu . Bu lokalin alınmasında Cemalin oğlu rahmetli Mehmet Uyan’ın çok büyük maddi ve manevi katkıları oldu.
-Ramazan aylarında tüm üyelerimizin birlikte iftar yapabilmeleri için ilk önce çeşitli lokantalarla anlaşma yaptık, çok coşkulu ve katılımlı iftar sofraları düzenledik. Daha sonraları Ramazanın ilk Cumartesi akşamı lokalimizde birlikte her yıl iftar etmeyi kararlaştırdık bunu her yıl tekrarladık. Bu hala devam etmektedir
-Her yıl bir kır gezisi yapmayı kararlaştırdık, ilk gezimiz kaza düğünü gibi görkemli oldu hala konuşulmaktadır. On otobüs, dört minibüs ve iki taksi kiralandı, arabası olan arkadaşların da katkılarıyla, halden kamyonla yiyecek getirdik ayrıca iki adet boğa kesildi eti satıldı, pilav yapıldı dağıtıldı,davul zurna eşliğinde eğlenildi, çeşitli spor aktiviteleri yapıldı, firmaların çeşitli eşyaları satıldı. Bu geleneğimiz çeşitli yıllarda kesintiye uğramasına rağmen hala devam etmektedir.
-Her yıl bir sünnet şenliği yapılması için karar aldık ve bunu bir sene lokalimizde gerçekleştirdik, sünnet olan gençlere erkeklik sertifikası verdik. Fakat üyelerimizin duyarsızlığı nedeniyle yeni yönetici arkadaşlar bu geleneği devam ettiremediler.
-Cenazemiz olduğunda üç gün lokalde cenaze sahipleriyle birlikte oturulması ve diğer köy komşularının taziye için gelmesi yönetimce kararlaştırıldı ve aynen tatbik edildi bugün bu gelenek aynen uygulanmıştır.
-Ramazan bayramının ilk günü ve kurban bayramının ikinci günü tüm köy halkının lokalde toplanmasını yönetici arkadaşlarla kararlaştırdık ve bu uygulama coşku ile hala devam etmektedir.

İSTANBULDAKİ GEDİKTEPELİLERE İLGİLİ YAPMAK İSTEYİPTE YAPAMADIKLARINIZ NELERDİR ?

-Lokalimizde paneller ve çeşitli oturumlar düzenleyemedik.
-Gençlere hocalar tutarak bilgi ve kültürlerini geliştiremedik.
-Köyümüzde yetişmiş gençlerden yeterince istifade edemedik.
-Birkaç defa teşebbüs ettiğimiz halde bir zekat müessesesi kuramadık, fakirlerimizle gerektiği kadar ilgilenemedik.
-İş yapma ve yatırım fonu kuramadık.
-Çok istediğim halde bir kütüphane kuramadık.
İşte size köyüm için başkanlık dönemimde yönetim kurulu arkadaşlarımla ile birlikte yapabildiklerimizi ve gönlümden geçirip te yapamadıklarımızı size sundum.

BU KONULARA İLAVE ETMEK İSTEDİĞİNİZ BAŞKA KONULAR VARMI ?

1976 yılından evvel bu dernekte görev almış ağabeylerimizi anımsamadan geçmemiz mümkün değil, onlar olmasa bizler hazır dernek bulup bunları yapamazdık.Benden evvel derneğe hizmet edenlere teşekkür ediyorum.

Benimle birlikte görev yapanlar, İSMET ÜNAL,RECEP UYAN, MUZAFFER ŞANVER, MURAT ŞANVER, FİKRİ ŞANVER, HÜSEYİN UYAN,ŞERİF ŞANVER, NEDİM UYAN, TURAN UYAN, ORHAN ŞANVER, SITKI ŞANVER, SAADETTİN ÜNAL, SELİM ÜNAL, MUSTAFA UYAN, HALİL ŞANAL, BEKİR ŞANAL, ÖZER ODABAŞI, DAVUT ŞANVER VE SALİH UYAN ayrıca Gediktepe spor içinde katkılarımız oldu. Benden evvel Gediktepe sporu toparlayan genç arkadaşlarım vardı onları da kutluyorum. 1976 biz yönetim kurulu olarak bu işe iyi eğildik bugünün çatısını o günlerde attık ve Gediktepe`nin efsane takımını siz Gediktepe`lilere yaşattık. Burada kaptan MUSTAFA UYAN`ın fedakarlığını ve çabasını unutmak mümkün değil bugüne kadar her şey Gediktepe için güzel oldu, bundan böyle de böyle olacak, ben tekrar Gediktepe için çaba sarf edenleri kutluyorum.

Ayrıca, Kemah köyleri dostluk turnuvasının başkanlığını yapmış Kemahlılar Derneği Kurucu Başkanlığı’nı yapmış başkan HÜSAMETTİN ŞANAL’ın köyümüzü iyi temsil ettiğini ifade etmek isterim. Bozoğlak köyleri başkanlığını yaparak, ağaçlandırmaya özen göstererek , bizlerin yüzünü güldüren ORHAN ŞANVER’e, Kemah köylerinde bizleri her konumda iyi temsil eden HALİL ŞANAL ve gerek köyümüzü kaptanlık dönemimde, gerekse başkanlık döneminde bizleri en başarılı temsil eden MUSTAFA UYAN ve okuyup köyünü unutmayan, işadamları olan her konumda bizlerle birlik olan ve benimle yönetimim de çalışan DR. ÖZER ODABAŞI, DAVUT ŞANVER, RECEP UYAN ve rahmetli ŞERİF ŞANVER ile bizleri her yerde en iyi temsil eden bugünkü başkan EYÜP MUTLUTÜRK’ün yukarıda benim yapamadıklarım diye sıraladığım birçok işi başarmasını ,Çengelköyde yapılan dernek yerini yönetim kurulu ile birlikte başarmalarını, ayrıca bu bina için “ bina yaptırma komisyonun” çalışmalarını da taktirle karşılıyor ve burada belirtmeden geçmiyeceğim.
Köyümüz, yetiştirdiği Dr. FATMA ODABAŞI, Dr. MAHMUT MUTLUTÜRK ve aramıza Azarbaycan’dan yeni dönmüş olan Öğretim Üyesi Dr. FARUK ÜNAL’dan çok şeyler beklediğimi belirtmek isterim.
Köyümüzde çok çalışmış fakat kendini ifade edememiş nice kahramanlar da var onları da burada anmak isterim.
Bu arada köy başkanlığını yapmış, köye benim yönetimimde de hizmet etmiş olan aramızdan erken yaşlarda ayrılmış olan Şerif Şanver , Muzaffer Şanver ve Hüseyin Uyan’ı rahmetle anıyorum.